Чизкејк са бадемом и брусницама
Састојци:
1 готова корица за торте
1 кг. омекшаног кремастог сира
1 шоља шећера
¼ шоље павлаке
1 кашичица екстракта бадема
3 јаја
1 шоља исецканих брусница
½ шоље бадема исецканих на листиће
1 кашичица рендане коре поморанџе или лимуна
Припрема:
Крем сир, шећер и екстракт бадема ставите у чинију за мешање. Мутите средњом брзином миксера док се смеса не сједини. Умутите јаја само толико да се сједине са мешавином.
Умешајте пола количине брусница (или неког другог бобичастог воћа) и кору лимуна или поморанџе. Ову мешавину сипајте на готову корицу. На врх ставите преосталу количину бруснице и бадем.
Пеците колач 40 минута на температури од 160 степени. Охладите га и ставите у фрижидер преко ноћи пре служења. Количина је довољна за 8 до 10 порција.
Чизкејк са лимуном
Састојци:За подлогу:
- 200 гр. млевеног кекса
- 100 гр. омекшалог маслаца
- 1 ванилин шећер
- пар кашика лимуновог сока
За лимун крем:
- 500 мл. јогурта од лимуна
- 250 гр. крем сира
- 100 гр. шећера у праху
- рибана корица од 2 лимуна
- 2 дл. слатке павлаке за шлаг
- 2 ванилин шећера
- 5 листова желатина
Припрема:
Од кекса, ванилин шећера и маслаца замесити масу. Додати мало лимуновог сока да се боље увеже маса и ставити је као подлогу торте.
Желатин потопити да набубри.
Измиксовати слатку павлаку са шећером и ванилин шећером. Додати јогурт и сир, рибану корицу. Све сјединити па томе додати отопљен желатин.
Масу истрести преко подлоге и охладити.
Лимуновом соку додати мало боје, ставити да прокува, додати садржај врећице. Кухати кратко уз мешање и истрести преко крема.
Декорисати после хлађења.
Чизкејк са нутелом и лешницима
Састојци:
- Цхеесецаке са нутелом и лесницима
- 75 гр. путера
- 400 гр. Нутеле
- 100 гр. печеног (исецканог) лешника
- 500 гр. крем сира
- 60 гр. шећера у праху
Припрема:
Отопите путер и додајте већу кашику "Нутеле". Добро промешајте док све не постане густа смеса.
Потом додајте 25 гр. лешника и промешајте.
Све то поставите у посуду и оставите у фрижидер да се хлади.
У плех у којем ће се налазити колач, помешајте крем сир и шећер у праху, а затим додајте преосталу "Нутелу" и све промешајте.
Затим узимте претходно припремљену смесу из фрижидера и поспите је преко.
Преосталих 75 гр. лешника добро измрвите и поспите, а колач оставите у фрижидеру најмање 4 сата пре служења.
No comments:
Post a Comment