Састојци:
Шећер ставите у дубљу шерпу с дебелим дном и прелијте га водом. Оставите да кључа око пет минута док се шећер не растопи, па умешајте млевене орахе и кекс. Мешајте док се не сједини, а затим склоните са шпорета.
Док је још вруће, додајте маргарин исечен на листиће и све добро промешајте. Поделите на два дела, па у један додајте какао. Плех обложите масним папиром и преко излијте тамну смесу. Потом излијте светлу и поравнајте.
Прелијте глазуром и ставите у фрижидер. Изломите чоколаду у шерпицу, додајте уље и уз мешање је отопите на пари. Додајте маргарин, добро измешајте и прелијте бајадеру.
Sastojci:
Tamni sloj:
2 dl. vode
300 gr. šećera
125 gr. maslaca
500 gr. mlevene plazme
Svetli sloj:
1 dl. vode
200 gr. šećera
125 gr. maslaca
200 gr. mleka u prahu
100 gr. kokosa
Priprema:
Tamni sloj (donja kora): Vodu, šećer i maslac prokuvajte i u to dodajte mlevenu plazmu.
Svetli sloj: Vodu, šećer i maslac prokuvajte. Skinite sa vatre i u to dodajte mleko u prahu. Promešajte, a zatim dodajte kokos. Kad se svetli sloj ohladi, premažite ga preko tamnog, a zatim stavite kolač u frižider da se stegne.
- 400 гр. шећера
- 12 кашика воде
- 150 гр. млевених ораха
- 150 гр. млевеног кекса
- 125 гр. маргарина
- 3 кашике какаоа
- 120 гр. чоколаде
- 3 кашике уља
- 1 кашика маргарина
Шећер ставите у дубљу шерпу с дебелим дном и прелијте га водом. Оставите да кључа око пет минута док се шећер не растопи, па умешајте млевене орахе и кекс. Мешајте док се не сједини, а затим склоните са шпорета.
Док је још вруће, додајте маргарин исечен на листиће и све добро промешајте. Поделите на два дела, па у један додајте какао. Плех обложите масним папиром и преко излијте тамну смесу. Потом излијте светлу и поравнајте.
Прелијте глазуром и ставите у фрижидер. Изломите чоколаду у шерпицу, додајте уље и уз мешање је отопите на пари. Додајте маргарин, добро измешајте и прелијте бајадеру.
Бела бајадера
Tamni sloj:
2 dl. vode
300 gr. šećera
125 gr. maslaca
500 gr. mlevene plazme
Svetli sloj:
1 dl. vode
200 gr. šećera
125 gr. maslaca
200 gr. mleka u prahu
100 gr. kokosa
Priprema:
Tamni sloj (donja kora): Vodu, šećer i maslac prokuvajte i u to dodajte mlevenu plazmu.
Svetli sloj: Vodu, šećer i maslac prokuvajte. Skinite sa vatre i u to dodajte mleko u prahu. Promešajte, a zatim dodajte kokos. Kad se svetli sloj ohladi, premažite ga preko tamnog, a zatim stavite kolač u frižider da se stegne.
No comments:
Post a Comment