Потребни састојци:
За кору:
Припрема:
Корак 1: Испеците лешнике у рерни, па их умотајте у крпу и ољуштите. Самељите их у блендеру. У чинију сипајте самлевен кекс, па додајте лешнике, шећер, какао и истопљени путер. Промешајте, узмите мало смесе и стисните. Ако задржава облик, смеса је спремна. Ставите у калуп, приткајте прстима, тако да уз ивице калупа направите ,,ограду'' од смесе. Пеците 10ак мин на 170 степени. (0:28)
Корак 2: Исецкајте чоколаду и ставите је у дубљи суд. Извадите кору из рерне да се хлади. Благо загрејте слатку павлаку и преспите преко чоколаде. Оставите да одстоји 5мин. Промешајте, додајте 2 јајета, па поново промешајте, па додајте ванилин екстракт и мало соли. Поново све добро промашајте жицом. Прелијте фил преко коре. Оставите да се охлади. (3:05)
Корак 3: У суд сипајте слатку павлаку, па је благо загрејте. Прелијте је преко исецкане чоколаде и оставите да одстоји 5мин, а затим промешајте да се све сједини. Додајте мед и топлу воду. И добропро мешајте. Сипајте на средину тарта и лагано крените да га разливате по целој површини, али никако кашиком, већ само ротирањем. (6:04)
'-Ако ћете служити тарт сутрадан, направите глазуру пред само служење, јер треба да буде свежа. У том случају, извадите тар из фрижидера, оставите да мало одстоји на собној температури, па онда полијте глазуром.
За кору:
- 225г кекса,
- 200г целих лешника – печени, олљуштени,
- 60г какао прах,
- 40г шећера у праху,
- 90г истопљеног путера.
- За фил:
- 300мл слатке павлаке,
- 250г црне чоколаде – не мање од 65% какаа – овде коришћена са 55%,
- 2 велика јајета,
- 1 кашика есенције ваниле,
- Прстохват соли
- За глазуру:
- 30мл слатке павлаке,
- 55г црне чоколаде- исте као за фил,
- 1 кашика меда,
- 1 кашика топле воде.
Припрема:
Корак 1: Испеците лешнике у рерни, па их умотајте у крпу и ољуштите. Самељите их у блендеру. У чинију сипајте самлевен кекс, па додајте лешнике, шећер, какао и истопљени путер. Промешајте, узмите мало смесе и стисните. Ако задржава облик, смеса је спремна. Ставите у калуп, приткајте прстима, тако да уз ивице калупа направите ,,ограду'' од смесе. Пеците 10ак мин на 170 степени. (0:28)
Корак 2: Исецкајте чоколаду и ставите је у дубљи суд. Извадите кору из рерне да се хлади. Благо загрејте слатку павлаку и преспите преко чоколаде. Оставите да одстоји 5мин. Промешајте, додајте 2 јајета, па поново промешајте, па додајте ванилин екстракт и мало соли. Поново све добро промашајте жицом. Прелијте фил преко коре. Оставите да се охлади. (3:05)
Корак 3: У суд сипајте слатку павлаку, па је благо загрејте. Прелијте је преко исецкане чоколаде и оставите да одстоји 5мин, а затим промешајте да се све сједини. Додајте мед и топлу воду. И добропро мешајте. Сипајте на средину тарта и лагано крените да га разливате по целој површини, али никако кашиком, већ само ротирањем. (6:04)
'-Ако ћете служити тарт сутрадан, направите глазуру пред само служење, јер треба да буде свежа. У том случају, извадите тар из фрижидера, оставите да мало одстоји на собној температури, па онда полијте глазуром.
No comments:
Post a Comment